Запознајте го Трајче Сачкарски – Dream Team студент на Академијата за UX/UI дизајн за месец април 2022.

 

Име и презиме: Трајче Сачкарски

По професија: Implementation Manager

Академија: Академија за UX/UI дизајн

Зошто баш UX/UI дизајн: Низ годините менував различни професии, но заедничко на сите нив беше решавањето на проблеми. Кога дознав за UX/UI заинтересираноста беше инстантна. Центарот на UX/UI дизајнот е решавање на проблеми и потешкотии со кои се соочуваат компаниите и нивните корисници.

Што те мотивира постојано да учиш: Желбата за самоподобрување и поставените цели.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Од Figma како алатка што ја користам секојдневно до UX истражување што ми е потребно за да можам да го направам UI дизајнот. Има толку многу што не би можел да издвојам една.

Омилен модул и зошто: Storytelling дефинитивно. Со оглед на тоа дека бев еден од студентите што беше дефинитивно ориентиран спрема UI, овој модул ми ги прошири хоризонтите и ме натера да гледам кон UX од поинаква перспектива.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Златан Мујчин! Доколку спомнам колку години има искуство е само еден мал фрагмент од тоа што има да го понуди како инструктор. Секогаш достапен, дава 150% за да даде колку може повеќе знаење на студентите.

За 5 години сакам да бидам: Дефинитивно минимум како Senior, но дали ке биде како UX/UI Designer, UX Strategist или Visual Designer не би можел да кажам со сигурност.

Хоби: Видео игри, тенис и многу, многу ретко – фотографирање.

Омилена книга: The portrait of Dorian Gray од Oscar Wilde

Омилен цитат: “People ignore design that ignores people.”

 

Уписите за следната група на Академијата за UX/UI дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!