Златан Мујчин е инструктор на нашата Академија за UX/UI дизајн. Тој е дизајнер со работно искуство повеќе од 20 години, израснат на компјутери од времето на Commodore 64, а го има формирано и водено првиот UI дизајн тим во Македонија.

Секогаш во потрага на нови предизвици во полето на дигиталниот дизајн, од едноставни презентациски сајтови во самиот почеток, па сѐ до комплексни бизнис решенија, употреба и развој на дизајн системи за дистрибуирано работење на повеќе тимови со помош на Agile методологија при изработка на софтверски решенија, развивање на UX стратегии, до дизајн и развој на Design Ops Framework како најнов предизвик.

 

Запознајте го Златан – инструктор на нашата Академија за UX/UI дизајн

 

Име и презиме: Златан Мујчин

Академија: Академија за UX/UI дизајн

Модул: Storytelling with design & UX design in the real world

Професија: UX Consultant/Designer

Искуство: 21 години

Зошто баш UX: Најголема мотивација ми е континуираниот предизвик и учење на нови техники, технологии со кои можеме да им помогнеме на луѓето да ги користат на лесен и забавен начин дигиталните производи, а воедно да и помогнеме на компанијата да работи успешно.

Хоби: Кревање тегови и раскажување на приказни за добра ноќ на моите ќерки.

Омилена книга: Babel-17 од Samuel R. Delany

Омилен цитат: „People are predictably irrational“

Оценка од студенти: 4.5

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.