Целосен водич за Google Analytics во неколку чекори

Пред да започнеме со новиот Курс за Google Analytics , дали знаеш од каде доаѓаат посетителите или продажбата на твојата веб страна? Google Analytics може тоа да го покаже многу лесно! Ти ги посочуваме најважните работи кои треба да ги знаеш, како и дел од работите што ќе ги научиш на курсот. 

 

Ако никогаш до сега не си се сретнал со алатките во Google Analytics, почни од тука! 🙂

A Beginner’s Guide to Google Analytics [wp-svg-icons icon=”newspaper” wrap=”i”]

 

Дали имате инсталирано Google Analytics?

Get started with Analytics [wp-svg-icons icon=”newspaper” wrap=”i”]
Google Analytics Tutorial – Install [wp-svg-icons icon=”play” wrap=”i”]

 

Дали имаш поставено цели за следење?

4 Google Analytics Goal Types That Are Critical To Your Business [wp-svg-icons icon=”newspaper” wrap=”i”]

 

Користиш E-comerce следење?

How to Use Ecommerce Tracking in Google Analytics  [wp-svg-icons icon=”newspaper” wrap=”i”]
Set up Ecommerce Tracking [wp-svg-icons icon=”newspaper” wrap=”i”]

Навигација на интерфејсот:

Interface Navigation [wp-svg-icons icon=”play” wrap=”i”]

 

Дали знаеш да користите Google Analytics Annotations?

Google Analytics Annotations [wp-svg-icons icon=”play” wrap=”i”]

 

Кои метрики да ги следиш?

3 Metrics Google Analytics Beginners Should Watch [wp-svg-icons icon=”newspaper” wrap=”i”]
Best Web Metrics / KPIs for a Small, Medium or Large Sized Business  [wp-svg-icons icon=”newspaper” wrap=”i”]

 

Како да следиш е-маил и реклами?

Custom campaigns  [wp-svg-icons icon=”newspaper” wrap=”i”]

Зошто служи напредната сегментација?

Google Analytics, Conversion Tracking & Single Segment Reporting Power [wp-svg-icons icon=”newspaper” wrap=”i”]

 

Сетирање на контролните табли (Dashboards)

5 Insightful Google Analytics Dashboards [wp-svg-icons icon=”newspaper” wrap=”i”]

 

Како да проверите дали се е сетирано правилно?

Troubleshoot common tracking setup mistakes [wp-svg-icons icon=”newspaper” wrap=”i”]
UHOH that wasn’t right [wp-svg-icons icon=”newspaper” wrap=”i”]

 

Што ако посетите на твојата веб страна се намалат?

SEO Diagnosis for non SEOs [wp-svg-icons icon=”newspaper” wrap=”i”]
Why Your Search Rankings Are Dropping (and 7 Ways to Fix It)  [wp-svg-icons icon=”newspaper” wrap=”i”]

 

obuka za google analytics

 

 

 

Овој текст е објавен во категоријата Маркетинг и ги содржи следните клучни зборови: Brainster. brainster kariera, kariera. kursevi, вработување, кариера, компанија, нова кариера, платформа, програмирање, работа, стартап, технологија, kurs za microsoft excel, kurs za illustrator. kurs za photoshop. kurs za pr, kurs za onlajn marketing, obuka. akademija za marketing, obuka za internet marketing skopje. obuka za facebook, обука за маркетинг. kurs za google ads, курс за google ads, обука за google adwords, digitalen marketing skopje, makedonija. akademija za marketing, академија за маркетинг. akademija

Related Stories For You