Запознај ја Нина Петрова – Dream Team студент на Академијата за дигитален маркетинг за месец ноември 2022.

 

Име и презиме: Нина Петрова

По професија: Лингвистика и маркетинг

Академија: Академија за дигитален маркетинг

Зошто баш оваа област: Затоа што овде се пронаоѓам и сметам дека припаѓам во оваа област.

Што те мотивира постојано да учиш: Желбата за личен развој и усовршување.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Да креирам SEO Audit и Google Ads.

Омилен модул и зошто: Content Copywriting од Трајко Џиков, затоа што ја разбуди креативноста во мене.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Марко Ивановски, затоа што детално ни ги објасни сите делови од неговиот модул, и исто така ни беше голема поддршка и инспирација за време на хакатоните.

За 5 години сакам: Квалификуван професионален маркетер со стекнати вештини и искуство во областа на маркетингот.

Хоби: Читање книги.

Омилена книга: Богат татко – сиромашен татко од Роберт Киосаки и Бесови од Ф.М. Достоевски

Омилен цитат: “If your dreams don’t scare you, they’re not big enough.”

 

Уписите за следната група на Академијата за дигитален маркетинг се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!