Трајко Џиков е нашиот инструктор по Content Copywriting на Академијата за дигитален маркетинг. Тој е Senior Copywriter и концептуалист во Piksel LTD – дигитална маркетинг агенција. Уште од мали нозе има голема страст кон телевизијата и рекламите, а денес работи на брендови и кампањи од различни индустрии. 

 

Запознајте го Трајко – инструктор на нашата Академија за дигитален маркетинг

 

Име и презиме: Трајко Џиков

Академија: Академија за дигитален маркетинг

Модул: Content Copywriting

Професија: Senior Copywriter

Искуство: 15 години

Зошто баш дигитален маркетинг: Заради можноста да се закачаш со луѓе и додека се свестиле, си им продал нешто.

Хоби: #СмрттаНаХуморот на ФБ

Омилена книга: На полковникот нема кој да му пишува – Габриел Гарсија Маркес

Омилен цитат: „Иронијата знае да биде прилично иронична понекогаш“ – Вилијам Шетнер во „Има ли пилот во авионот 2“.

Оценка од студенти: 4.9

 

Уписите за следната група на Академијата за дигитален маркетинг се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!