Дамиан Дамјановски е нашиот предавач од Австралија кој во моментов има работилници на Академијата за маркетинг, а во следниот период ќе одржи Курс за Маркетинг 360. Eве како си поминаа учесниците на Академијата до сега 🙂

 

Имавте работилница за брендинг. Што ти се допадна најмногу?

Виктор Ѓорѓиевски: Од каде да почнам… Сè? Помеѓу сите негови квалитети, може највеќе што успеа секој поединечно да го вклучи во дискусија и да не подбутне самите да дојдеме до одговор. Ни за момент не се почувствував како да сум на предавање.

Работевте на реални проекти, а потоа ги презентиравте. Што мислиш за овој тип на работа? На кој начин ти е тебе корисен?

Ема Радончиќ: За разлика од традиционалниот пристап на образование кој постои во Македонија, овој модел каде јас како ученик учествувам во предавањето е многу подобар начин да дознаам кој дел од материјалот ми е совладан, а на кој треба да обрнам повеќе внимание. На овој начин знам кои прашања да ги поставам за подобро да го процесирам материјалот од предавањето за утре да бидам подобар маркетер во реалниот свет.

untitled-design-20

Наброј топ 3 работи кои ти беа mindblown за време на часовите со Даме?

Тина Ефинска: Секоја реченица и информација од Даме ми беше mindblow. Осум години работам со познати брендови, ама никогаш до сега не сум знаела дека:
1. Во градењето на брендот, многу поважно е ЗОШТО правиш нешто, а не ШТО правиш.
2. Сосема е во ред да излезеш од маргините и да ризикуваш, се додека си доследен на својата цел.
3. Идеите го олеснуваат патот до твојата цел, но стратегиите го градат.

До сега на Академијата поминаа неколку предавачи. Што е тоа што ти се допаѓа најмногу кај Дамиан?

Наде Темелковска: Брилијантен маркетер. Инзвонреден предавач. Светски иновативен. Забавен и креативен. Екстремно посветен и страствен во несебичното пренесување на своето знаење и искуство. Секоја средба со љубопитност ја чекав. Тој е од оние луѓе кои ке ти покаже во кој правец да гледаш, но нема да ти каже што да гледаш (до што мора сам да стигнеш). Иновативен во методите на предавање. Да се биде дел од едно вакво креативно дружење, каде секој сака да го сподели своето размислување, идеја, својата направена маркетинг кампања и да се даде одговор на многуте и не така лесни прашања на Дамиан, е навистина посебно искуство.

Ако имаш шанса да поминеш 2 часа со Дамиан, каде ќе го однесеш и за што ќе разговарате? 😀

Ненад Јовиќ: Дефинитивно би го однел во сопствената компанија. Има многу работи што сакам да ги знам за брендирањето и имам приметено дека Дамиан сака да корегира и дава конструктивна критика. Нешто што го сакам за фамилијарниот бизнис дефинитивно е критика без влакна на јазикот. Дамиан има огромно искуство и баш би сакал да знам како преку брендот да искомуницирам вредности кои оставаат траен белег кај луѓето. Unprompted awareness според неговиот речник. И… на крајот на претходното предавање постави едно прашање на кое уште се мачам да најдам одговор: How to mitigate the risk of the unconventional becoming the conventional?

marketing obuki skopje

 

 

 

Овој текст е објавен во категоријата Маркетинг и ги содржи следните клучни зборови: Brainster. brainster kariera, kariera. kursevi, вработување, кариера, компанија, нова кариера, платформа, програмирање, работа, стартап, технологија, kurs za microsoft excel, kurs za illustrator. kurs za photoshop. kurs za pr, kurs za onlajn marketing, obuka. akademija za marketing, obuka za internet marketing skopje. obuka za facebook, обука за маркетинг. kurs za google ads, курс за google ads, обука за google adwords, digitalen marketing skopje, makedonija. akademija za marketing, академија за маркетинг. akademija