Дали можеш да се потпреш на WordPress?

WordPress е големо име во онлајн светот. Освен што е водечки контент менаџмент систем, исто така е јадро на интернет индустријата. Моментално 39% од светските сајтови кои користат CMS се изградени на WordPress.

На Курсот за WordPress, учесниците ќе имаат можност целосно да изработат самoстојно своја блог веб-страна.

 

Денес, поголемиот дел од луѓето заработуваат преку WP. Нудат голем број на услуги и сервиси како Plugin development, Theme Development, Theme Customization и многу повеќе.

Почнувајќи од креирање на информативни блогови до сајтови за е-трговија, девелоперите користат WP за да изградат најразлични веб страни. Но најдоброто нешто е што е многу лесен за користење и одржување. Не ви е потребно техничко знаење ниту програмирање за да направите веб страница.

Една од заблудите за WordPress е дека од причина што е отворена платформа за сите, не е доволно добар за големи брендови. Но за да го побиеме митот, погледнете ја оваа листа на брендови кои користат WordPress веб страни.

1.TechCrunch

techcrunch

 

2.The New Yorker

newyorker

 

3.The Official Star Wars Blog

starwars

 

4. MTV News

mtv

 

5.Xerox

xerox

 

6. The Rolling Stones

rollingstones

 

7.Google Ventures

gv

 

8. ExpressJet Airlines

expressjet

 

9. Harvard Business Review Blogs

harvard

 

Кој сè може да користи WordPress?

Сите кои се заинтересирани за изградба на сајтови користејќи слободни и бесплатни алатки  и софтвер. Оние веќе запознаени со WordPress но бараат подлабоко разбирање за тоа како сите делови функционираат заедно. Оние кои се нови на WordPress, но бараат систем за создавање и менаџирање на професионални Web страни за клиенти или за самите себеси. Вебмастери кои веќе имаат “live” сајтови на интернет.

Претприемачи, дигитални маркетери, SEO специјалисти, бизнис аналитичари, графички и веб дизајнери, контент менаџери, онлајн писатели и се разбира front-end девелопери.

Огромната WordPress заедница : Како отворен софтвер, WordPress е составен од заедница од илјадници талентирани и креативни девелопери и дизајнери. Голем дел од нивниот труд е достапен како слободни и бесплатни ресурси кои ќе ти овозможат да го изградиш сопствениот бизнис.

kurs za wordpress

Related Stories For You