Дали знаете што имаат заедничко хелп дескот кој го користите со софтверот за email-marketing и системот за customer-relationship менаџмент?
Сите овие алатки ги содржат податоците од вашите клиенти.

Доколку сакате овие информации да ги сортирате на едно место и да креирате целосен профил и временска линија од активностите на вашите клиенти, тогаш ќе ви треба Tropical.

customer-graph
Сите апликации кои ги користите содржат податоци кои се профитабилни за вас, но истовремено е екстремно тешко да ги обработите сите информации со цел да добиете јасна слика за вашите потенцијални и сегашни клиенти.

Tropical ќе ги централизира сите акции и интеракции помеѓу вас и вашите потенцијални клиенти и ќе креира хронолошки временска рамка со чија помош ќе добиете целосен профил од вашиот потрошувач.

full-customer-profile-text

Со негова помош ќе можете да испраќате екстра-таргетирани email нотификации до одредена група на корисници во зависност од нивното однесување, демографски податоци, историја на купување и слични податоци.
Една од опциите на Tropical е можноста да креира обединета временска линија од сите интеракции на вашите клиенти. Со ова вие ќе имате предност доколку сакате подетално да навлезете во профилот на вашиот потрошувач и да креирате персонализиран пристап кој ќе ви ја олесни интеракцијата.

customer-profile

Откако ќе добиете појасна слика за однесувањето на вашите клиенти, ќе можете попрецизно да ги таргетирате и да им испраќате персонализирани email нотификации, да започнете автоматизирани маркетинг кампањи, да следите одреден сегмент и многу други опции. Ќе имате можност да сегментирате целна група користејќи ги информациите за нивното однесување, демографските податоци, ангажираност, циклус на продажби, историја на купување и други корисни податоци.

Со самото тоа што ќе започнете со испраќање персонализирани email нотификации, ќе ја зголемите конверзијата и ќе ги зајакнете односите со вашите клиенти.
Tropical ќе ви овозможи да дојдете до правите контакти со точно одбрана содржина пренесена на вистинскиот начин.

„Маркетинг алатки“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница каде што секој ќе може да учи и да сподели практични вештини. Ако ви се допадна овој пост, посетете го блогот на Brainster. Ако ја поддржувате оваа иницијатива споделете со пријателите.

Среќно,

Brainster заедницата

 

Аплицирањето за ваучер заврши!