Постојат илјадници начини како да бидеме посреќни, но се разбира не практикуваме ниту една од нив.
Од каде да започнеме?

 

1. Уживај во моментите

Следниот пат кога нешто убаво ќе ти се случи престани да правиш било што и уживај во моментот. Истражувањата покажуваат дека најсреќните луѓе уживаат во малите работи.
Ако сеуште практикуваш да работиш на твојот компјутер додека јадеш, престани да го правиш тоа уште денес. Престани да ги проверуваш пораките на телефонот додека си со пријателите, не разговарај за работата додека си излезен на пијачка со колегите и не размислувај за проблемите додека си со твојат најдраг/а.

UG86T8KW5X

 

2. Патувај

94356BMTJ5
Патувањето е одличен начин да „избегаш“ од секојдневните проблеми. Не мора тоа да биде далечно патување, едноставно отиди на кампување со пријателите.

 

3. Помогни им на другите

Истражувањата покажуваат дека луѓето кои волонтираат обично се со поголема самодоверба, психолошка благосостојба и посреќни. Затоа прашај ги луѓето околу тебе да не им е потребна некоја помош или пак приклучи се на некоја организација.

WIDE1JVTBT

 


Популарни курсеви:

„Фото Старт: Почетен курс по професионална фотографија”

„Како да креирате CV кое ќе ве вработи“

„Storytelling: Како да пишувате за странски медиум“


Сакате да добивате известувања за бесплатните курсеви: Регистрирајте се тука