Игор Тасевски – Dream Team студент на Академијата за Full-Stack програмирање

Запознајте го Игор Тасевски – Dream Team студент на Академијата за Full-Stack програмирање за месец октомври 2021.

 

Име и презиме: Игор Тасевски

По професија: Адвокат

Академија: Академија за Full-Stack програмирање

Зошто баш Full-Stack програмирање: Отсекогаш ме интересирале како функционираат работите on a molecular level and their interaction. Како на пример, што се случува во позадина кога јас ќе притиснам копче submit и која е поврзаноста на кодот за да се врати било каков rendered HTML на клиентот.

Што те мотивира постојано да учиш: Да бидам во позиција во иднина да помогнам на некој како мене и да ги разбирам доволно работите до степен да можам да помагам на идните колеги. Исто така, по 6 месеци посета на Full-Stack академијата успеав да се вработам во британска ИТ компанија, па лично за мене ова е показател дека напорната работа и трудот се исплатат, and I have to much more to learn.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Начинот на размислување од Јолакоски и Ивица.

Омилен модул: PHP, највеќе ме интересира back-end и начинот на којшто Ивица го објаснува.

Инструктор што ти остави најголем впечаток: Ивица и Јолакоски

За 5 години сакам да бидам: Програмер кој континуирано ќе се надградува, кој ќе може да работи на големи проекти и ќе помогне на други при career-switch.

Хоби: Читање книги

Омилена книга: The Demon Haunted World

Омилен цитат: “It doesn’t matter how beautiful your theory is, it doesn’t matter how smart you are. If it doesn’t agree with the experiment, it’s wrong.“

 

Уписите за следната група на Академијата за Full-Stack програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!