Запознај го Константин Јовиќ – Dream Team студент на Академијата за Full-Stack програмирање за месец октомври 2022.

 

Име и презиме: Константин Јовиќ

По професија: Електротехничар

Академија: Академија за Full-Stack програмирање

Зошто баш Full-Stack: Бидејќи дава можност да се научи како функционира позадинскиот т.е backend делот на скоро сите веб страници кои денес постојат.

Што те мотивира постојано да учиш: Желбата да напредувам, како на личен, така и на професионален план.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Како да направам комплетно backend решение во PHP кое ќе обработува, чита и запишува податоци во база.

Омилен модул и зошто: PHP и датабази, затоа што се интересна и многу моќна комбинација со која може да се направат апликации кои управуваат и менаџираат со огромни бази на податоци. Моќни алатки со големи можности за практична примена.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Ивица Пешовски

За 5 години сакам да бидам: Искусен Full stack developer. 

Хоби: Планинарење, боди-билдинг, свирење на гитара.

Омилена книга: The Wave Series – Laura Knight Jadczyk

Омилен цитат:There is no such thing as a free lunch. And if you think there is, then you ARE lunch!

 

Уписите за следната група на Академијата за Full-Stack програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission тим за повеќе насоки и детали за програмата!