BRAINSTER - IT Архива

Статии од категоријата: IT

Водич за кариера во Data Science

Data Science е возбудливо и брзорастечко поле кое комбинира напредни пресметки и статистичка анализа за да извлече вредни сознанија и информации од податоците.  Како…

Со заеднички сили кон подобрување на иднината и можностите за сите претприемачи

Нашето патување трае скоро 8 години. Ќе ве излажеме ако ви кажеме дека било лесно и без предизвици. Но бидете сигурни дека без нив немаше да бидеме она што сме денес.…

Brainster Албанија, добредојде во нашето семејство

После 7 години успешна работа на македонскиот пазар, со гордост го најавуваме отворањето на нашата прва канцеларија во Албанија, со што го означуваме својот влез на…

7 индустрии трансформирани од Data Science

Во денешната дигитална доба, податоците станаа столбот на многу индустрии. Од малопродажба и здравствена заштита до финансии и маркетинг, податоците се користат…

8 причини зошто визуелизацијата на податоците е важна во Data Science

Визуелизацијата на податоците е клучна компонента на науката за податоци која помага да се пренесат сложени информации на јасен и концизен начин.  Со експлозијата…

Brainster билтен: Новости од заедницата / Февруари 2023

Hello March! 🌷 Како што се приближуваат новите почетоци на Академиите, тимот на Brainster со голема нетрпеливост и возбуда чека да ги запознае новите студенти кои сакаат да…

Нова Brainster Академија – Executive Academy for Leadership & Management

Во денешно време, секоја организација без разлика на нејзината големина или пак индустријата во која работи и делува, често се соочува со низа предизвици и промени…

5 трендови во Full-Stack програмирање кои не треба да ги игнорираме во 2023 година

Со сигурност можеме да кажеме дека со развојот на дигиталната ера и технологијата пред Full-Stack програмерите се појавуваат нови предизвици, методологии, алатки и…

5 трендови во Front-End програмирање кои не треба да ги игнорираме во 2023 година

Со рапидниот развој на дигиталната ера и појавувањето на многу нови методологии, алатки и практики во Front End програмирањето, програмерите мора да се во тек со новите…

8 трендови во дигиталниот маркетинг кои не треба да ги игнорираме во 2023 година

Дигиталниот маркетинг се соочи со безброј промени и предизвици во текот на изминатите месеци, а клиентите секогаш сакаат и очекуваат бизнисите да им обезбедат…