Meet the Founder of Brainster — the Platform That Strives to Start a Revolution in Education

www.huffingtonpost.com

Petar Ninovski, a young entrepreneur from Macedonia has a vision to transform every corner of the world into an urban classroom.

His recently launched platform Brainster is a marketplace for offline classes where one can teach and learn the most relevant skills of the 21st century — from digital marketing and design, to entrepreneurship and technology.

[прочитај повеќе]

Најдобрите македонски стартапи за 2015-та

Brainster е платформа за споделување на практично знаење. Секој може да стане предавач, да стартува курс, и секој може да научи нешто ново, на било кое место во градот. Целта им е да го претворат цело Скопје во училница, иако веќе имаат планови да се прошират во Атина каде имаат акцелератор како партнер, и можеби во Софија и Берлин.

it.com.mk

[прочитај повеќе]

Kad je cijeli grad jedna velika učionica

Mladi poduzetnik iz Makedonije Petar Ninovski (28), suosnivač startupa Brainster, želi pretvoriti sve glavne gradove u jednu veliku učionicu u kojoj će svatko imati ulogu nastavnika ili studenata. Uspjeh njegova startupa u Makedoniji motivirao ga je da u 2016. proširi svoju online platformu za offline tečajeve u četiri grada regije, ali i u zapadnoj Europi

forbes.hr

[прочитај повеќе]

 

Brainstеr сака да го модернизира образованието прво во Скопје, потоа во Атина, Софија и светот
it.com.mk
Brainster е spin-off на WeLrn, првичниот стартап на Петар Ниновски за кој доби инвестиција од CEED клубот на бизнис ангели. Но, ако WeLrn е веб платформа преку која се пренесува знаење со кратки онлајн курсеви, Brainster е нешто комплетно различно, и подобро.
[прочитај повеќе]

Brainster: Ние започнавме револуција во образованието, приклучете ни се!
bi.mk
Како што Airbnb го промени начинот на кој ги планираме патувањата, така Brainster ќе го промени начинот на кој учиме. Ние веруваме дека секој од нас поседува практични вештини за да предава и постојана потреба да стекнува нови знаења.
[прочитај повеќе]

ПРИСТИГНУВА BRAINSTER – Веб сервис кој ќе го промени начинот на учење
fakulteti.mk
Традиционалното образование повеќе не е тоа што било порано. Сè почесто, работодавците го вреднуваат повеќе знаењето добиено со пракса или самостојно. Големи компании како „Ernst & Young“ во Велика Британија ги отфрлаат дипломите од традиционалните факултети како потребни за вработување и наместо тоа бараат покажување на знаењата и вештините. Токму затоа, проект како Brainster ветува многу и носи потенцијал да го промени пазарот на труд во земјава. Разговаравме со Петар Ниновски во врска со овој нов начин на добивање практични вештини и знаење.
[прочитај повеќе]

BRAINSTER: Ние започнавме револуција во обазованието, приклучете ни се!
gsm.mk
Braisnter платформата е создадена за да го направи учењето на практични вештини достапно за сите. Секој ќе може да научи како да ја изработи својата прва IOS мобилна апликација од локални експерти кои веќе ги продаваат своите апликации глобално, да научи како да започне сопствен бизнис од претприемачи кои во своето портфолио имаат неколку успешни бизниси или да ги научи тајните на уличната фотографија од експерти кои работат за познати светски медиуми.
[прочитај повеќе]

BRAINSTER: Македонски стартап со амбиција да направи револуција во обазованието
inovativnost.mk
Почнувајќи од октомври Brainster.co платформата ќе биде достапна само во Скопје, но планот е до крајот на 2016 да се прошири во други градови како Атина, Софија и Берлин.
[прочитај повеќе]

BRAINSTER започна револуција во образованието
pressclipping.com.mk
Како што Airbnb го промени начинот на кој ги планираме патувањата, така Brainster ќе го промени начинот на кој учиме. Ние веруваме дека секој од нас поседува практични вештини за да предава и постојана потреба да стекнува нови знаења. Brainster.co веб сервисот ќе им овозможи на сите со практично знаење да им понудат курсеви на останатите луѓе од заедницата.
[прочитај повеќе]

BRAINSTER: Ние започнавме револуција во образованието, приклучете ни се!
faktor.mk
Нашата визија е да го претвориме градот во универзитет, секој простор во училница и секој од нас во инструктор и студент.
Braisnter платформата е создадена за да го направиме учењето на практични вештини достапно за сите.
[прочитај повеќе]