AutoHeal и TENC– револуционерните чувари на вашиот iPhone

„Производ на денот“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница на едукатори чија цел е да го модернизираaт образованието. Ако ви се допадна овој пост, посетете го блогот на Brainster. Ако ја поддржувате оваа иницијатива споделете ја со пријателите.

AutoHeal (screen protector) e најмодерниот чувар на вашиот мобилен екран, дизајниран за автоматски да го поправи доколку е оштетен. Достапен за iPhone 6 и iPhone 6s, овој производ на Just Mobile користи технологија со која ги брише гребнатините од вашиот телефон за помалку од минута.sp-19x_1 Користи шест микроскопски слоеви на smart материјали меѓу кои силикон и полиестер. Покрај тоа што го регенерира екранот на вашиот телефон, тој ќе превенира и идни оштетувања. Исто така, AutoHeal е сло,ј кој нанесен на вашиот екран, го прави отпорен на отпечатоци од прсти и прашина, со што ви нуди совршена прегледност и постојано нов изглед на вашиот телефон.sp-19x_2Производот е достапен на пазарот по цена од 19 долари.

Заедно со него, Just Mobile лансираа уште еден производ изграден од истите регенерирачки smart материјали, транспарентен по својот дизајн, едноставен за аплицирање, и наменет да го заштити остатокот од вашиот уред на истиот начин како и AutoHeal screen protector. Тоа е TENC, специјално дизајнираната маска, исто така достапна за iPhone 6 и iPhone 6s, по цена од 25 долари.

Користејќи future-generation паметни материјали, Јust Mobile го решава проблемот на голем број корисници на телефони и иако засега е достапен само за ограничен тип на уреди, концептот на оваа компанија нуди поголема економичност кога е во прашање одржувањето на вашиот мобилен уред.

Како нов, нели?

Среќно,

Brainster заедницата

Related Stories For You

Аплицирањето за ваучер заврши!