Сигурно многу пати сте го виделе овој интересен ефект кој навистина лесно и вие можете да го направите во Photoshop. Отворете ја фотографијата која сакате да ја користите и во нов слој напишете го текстот.

skopje-1234 skopje-12344

Држете Ctrl и кликнете на иконката Т на слојот со текстот.Screenshot_1

Со ова го селектирате текстот.

Направете го текст слојот невидлив и ќе го добиете следното:

Screenshot_2

Screenshot_3

Со активна селекција, селектирајте го слојот со фотографијата и направете маска.

Слојот треба да изгледа вака:

Screenshot_4skopje-12хѕ6Со десен клик на слојот можете да одберете Blending Options… каде ќе можете да додадете Drop Shadow и Stroke на целиот слој, со што ќе го добиете токму истиот ефект како овде.

skopje-123

skopje-12

skopje-122

 

 

Dizajn3