Како да направите неверојатни фотографии со само неколку клика во Photoshop

Со оваа техника во Photoshop можеме да ја пренесеме палетата на бои од една фотографија на друга. Доколку имате фотографија која сакате да изгледа малку подобро, или да изгледа слично како некоја друга фотографија која многу ви се допаѓа ова е еден брз начин за минутка да стигнете до посакуваниот резултат.

Отворете ги двете фотографии во посебни јазичиња во Photoshop, онаа која сакате да ја поправите и фотографија од која сакате да ја искористите палетата на бои. Во овој случај ќе ја користиме оваа фотографија:

Slika

 

 

Во прозорчето кај фотографијата која сакате да ја едитирате направете го следното:

Screenshot_4

Во прозорчето кое ќе се отвори направете селекција на фотографијата која ја користите да ги земете боите:

Screenshot_1

Користејќи ја истата фотографија ова се неколку примери, пред и потоа од едитираните фотографии:

0

1

2

3

Обидете се на ја употребите оваа опција и споделете ги кул резултатите кои ќе ги добиете.

Dizajn3

Related Stories For You

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.