Како да одберете име за вашиот бизнис? – “Стартап алатки #3”

Стартап Алатки #3

“Стартап алатки” е серија од микро постови создадени со цел да ги запознаеме македонските иноватори и стартапи со корисни алатки кои можат да ги користат при развивање на нивните производи. Оваа иницијатива е на brainster заедницата

Се прашувате како да создадете име за вашиот стартап?

Именувањето на вашиот стартап може да биде еден од најтешките предизвици со кој ќе се соочите во раните фази на стартапот. Најпрво треба да создадете име кое е кратко, лесно се запомнува и се разбира е во ко-релација со производот или услугата која ја нудите. Потоа треба да најдете слободен домејн и профили на социјалните мрежи.

Алатката која може да ви помогне во овој процес е TheNameApp, која освен веб апликација има и IOS апликација  и се бесплатни за користење

Picking-the-Right-Name-For-Business 1

 

Чекори при избор на името на стартапот:

  1. Направете брајнсторминг со вашите партнери и со луѓе кои не се инволвирани во идејата.
  2. Направете листа на потенцијални имиња
  3. Проверете дали имате слободен домејн за тие имиња
  4. Направете повторно браинстроминг со вашите партнери за да го изгласате името

 

Среќно

Brainster заедницата

Ако ви се допадна овој пост, посетете ја серијата на микро постови на овој линк. Ако ја подржувате оваа иницијатива, споделете со вашите пријатели

Related Stories For You

Аплицирањето за ваучер заврши!