За модерен и урбан живот: Gi GlyBike – производ на денот #10

„Производ на денот“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница на едукатори чија цел е да го модернизираaт образованието. Ако ви се допадна овој пост, посетете го блогот на Brainster. Ако ја поддржувате оваа иницијатива споделете ја со пријателите.

Gi FlyBike е електричен „smart” велосипед кој е лесен за одржување и “пакување“. Опремен со 26 “тркала, овој велосипед е идеален за полесно урбано патување. Направен од ултра лесен алуминиум, FlyBike може да се пренесе било каде – автобус, воз, канцеларија, лифт, па дури и смести во шкафче. Овој велосипед им го дава на луѓето токму она што им треба – слобода да се вози без товар или ограничување.

https://www.youtube.com/watch?t=2&v=_k25WCQcgWk

Карактеристиките на Gi FlyBike го прават овој велосипед одржлив, технолошки напреден, а можеби и најважно – практична опција за патување. Секоја од горенаведените карактеристики претставуваат одговори кои потекнуваат од едно единствено прашање: како може да се подобри нашиот секојдневен начин на транспорт?


Популарни курсеви:

„Фото Старт: Почетен курс по професионална фотографија”

„Како да креирате CV кое ќе ве вработи“

„Storytelling: Како да пишувате за странски медиум“


Gi FlyBike photo 0

Карактеристики:

  • FlyFolding System: се “пакува“ за една секунда и со едно едноставно движење
  • Electric Flight Assistance: возете 40 милји (60 км) со едно полнење на LiFePO4 батеријата
  • GPS System: безжична синхронизација со iOS и Android
  • Solid, Anti-Puncture Tires: Нема повеќе дупнати гуми
  • Belt Drive: Само-оддржлив: Без масло и без бучава. Немате повеќе потреба да се грижите за вашите панталони
  • USB Phone Charger: вашиот телефон останува поврзан и никогаш нема да останете без батерија
  • Smart Locking System: се заклучува автоматски кога ќе се одалешите 5 метри од него
  • LED Smart Lights: Се контролираат од далечина и автоматски со апликацијата
  • Sharing Program: Креирајте персонален профил и споделувајте ги Вашите Gi FlyBike патувања со пријателите

Gi FlyBike photo 2

Во пакет со велосипедот доаѓа и неговата апликација Gi FlyBike App, која ви овозможува целосна контрола на сите функции на велосипедот, вклучувајќи ги и неговите електрични алатки за помош, ГПС систем, паметно заклучување и паметни светла. Апликацијата нуди и сопствена програма за “позајмување“ на велосипедот: позајмете го вашиот Gi FlyBike на пријател преку безбеден код со барање за пристап. Дополнително, оваа апликација ви овозможува да ги споделите вашите омилени “рути“ преку социјалните медиуми како и следете на Вашата фитнес статистика.
Дочекајте ја иднината спремни и нарачајте си го овој револуционерен велоспиед преку Kickstarter по цена од 2000$ (со вклучена испорака) и очекувајте го во Јуни 2016. Дали сте спремни за една јулска #НаТочак рута?

Gi FlyBike photo 3

Сакате да добивате известувања за бесплатните курсеви: Регистрирајте се тука

Среќно,
Brainster заедницата

Related Stories For You

Аплицирај и искористи ги ПОСЛЕДНИТЕ ДЕНОВИ од овој уписен рок да го добиеш Brainster+ пакетот за 0 денари.