Елена Клисаровска е нашиот нов инструктор на Академијата за Full-Stack програмирање, а воедно и PHP Developer во компанијата BtoBet.

Нејзината пасија да учи нови работи и желбата за справување со предизвици е главната причина зошто Елена се решава за кариерна трансформација од маркетинг во програмирање. За нејзината одлука, таа ни раскажа дека започнало како хоби, се запишала на Академијата за Full-Stack програмирање, но уште пред да ја заврши, сфатила дека ова е тоа што таа сака да го прави и работи. 

Покрај тоа што работи во ИТ компанија, останатите активности ѝ се поврзани со програмирање. Од алумни студент на Brainster, сега е дел од инструкторскиот тим, а исто така работи на неколку приватни проекти и веб-страници за кои во приватниот живот има пасија.

 

Запознајте ја Елена –  инструктор на нашата Академија за Full-Stack програмирање

 

Име и презиме: Елена Клисаровска

Академија: Академија за Full-Stack програмирање

Модул: Databases, Javascript, PHP, Laravel

Професија: PHP Developer

Искуство: Втора година како PHP Developer

Зошто баш Full-Stack програмирање: Динамиката на професијата и можноста за надградување и континуирано учење.

Хоби: Скијање, читање, изучување на кинески јазик.

Омилена книга: Омилени книги имам многу. Најчесто секоја последна што ја читам ми е омилена. Во моментов ја читам Тalking to Strangers – Malcolm Gladwell.

Омилен цитат: “Consistency is the playground of dull minds.”

 

Уписите на Академијата за Full-Stack програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!

Аплицирањето за ваучер заврши!