BRAINSTER - Јован Јованоски – Dream Team студент на Академијата за UX/UI дизајн

Јован Јованоски – Dream Team студент на Академијата за UX/UI дизајн

Запознајте го Јован Јованоски – Dream Team студент на Академијата за UX/UI дизајн за месец ноември 2021.

 

Име и презиме: Јован Јованоски

По професија: Freelance преведувач/толкувач

Академија: Академија за UX/UI дизајн

Зошто баш UX/UI: По природа сум одличен problem solver и уживам во процесот на детектирање и дефинирање на проблемот, а воедно и наоѓање на решение. Дополнителна мотивација е тоа што се соработува со голем број на индустрии, така што секој нареден проект се работи на нешто ново.

Што те мотивира постојано да учиш: Имам неверојатна инертност кон стагнација и пропагирам константно движење во кариерата и знаењето. Сепак, напредокот доаѓа кога сме надвор од нашата зона на комфор, нели?

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Правењето на персони и прототипи.

Омилен модул: Front-end модулот. Има некое примално задоволство во тоа да можеш да создадеш нешто.

Инструктор што ти остави најголем впечаток: Горјан. Можеби најдобриот предавач кој сум го слушал.

За 5 години сакам да бидам: CEO на своја компанија.

Хоби: Path of Exile.

Омилена книга: Сто години самотија – Габриел Гарсија Маркез

Омилен цитат: „The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem.” 

 

Уписите за следната група на Академијата за UX/UI дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!

|