Магдалена Димитриевска – Dream Team студент на Академијата за Software Testing

Запознај ja Магдалена Димитриевска – Dream Team студент на Академијата за Software Testing за месец септември 2022.

 

Име и презиме: Магдалена Димитриевска

По професија: Фармацевт

Академија: Академија за Software Testing

Зошто баш Software Testing: По природа сум идеалист, секогаш се стремам кон перфекција, а за добар софтвер, неопходна алка во процесот е и добар тестер.

Што те мотивира постојано да учиш: Сакам да бидам добра во тоа што го работам. Постојаниот фокус на континуираната надградба и стекнувањето на нови вештини, е неопходен за успех на долги стази.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Да пишувам автоматизирани тестови.

Омилен модул и зошто: Selenium Web Driver – затоа што тука научив автоматско тестирање.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Димитри – енергичен, строг. demanding. Инсистираше на активно учество и задачите што ги даваше беа со предизвици.

За 5 години сакам да бидам: QA Lead, да работам на Digital Health софтвер. Би сакала да го спојам претходното со новото стекнато знаење.

Хоби: Сложувалки – што повеќе парчиња, тоа подобро.

Омилена книга: Неподнослива леснотија на постоењето – Милан Кундера

Омилен цитат: „Она што го правите зборува толку гласно, што не можам да го слушнам она што го кажувате.“

 

Уписите за следната група на Академијата за Software Testing се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!

Related Stories For You

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.