Запознај го Филип Ѓорѓиевски – Dream Team студент на Академијата за Software Testing за месец март 2023.

 

Име и презиме: Филип Ѓорѓиевски

По професија: Syrup room & Water treatment operator

Академија: Академија за Software Testing

Зошто баш оваа област: Сакам перфекционизам, а оваа област ми го дозволува токму тоа, односно да ги доближиме работите до перфекција колку што е можно повеќе, бидејќи како што знаеме и сите 100% совршеност не постои.

Што те мотивира постојано да учиш: По природа сум многу компететивен, како и со другите така и со себеси. Затоа, секогаш се трудам да бидам најдобрата верзија од себе во нештото што го правам.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Сè ми беше интерсно што изучувавме, но ако морам да одберам би ги одбрал OOP Java & Selenium, затоа што на почетокот  „навлегувањето во кодот“ беше нов свет за мене и сè ми изгледаше комплексно, но како навлагав сè подлабоко во „непознатото“, сè повеќе ме интересираше и сè повеќе си „легнуваa“ работите на свое место.

Омилен модул и зошто: Повторно би го издвоил Selenium, затоа што дефинитивно досега Java & Selenium беа најпредизвикувачки, но Selenium ми е посебно омилен затоа што има “human-like way“ интеракција.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Досега ми предаваа 3-ца различни инструктори Катерина Крстовска, Андреј Гаштеовски и Ивана Павлова и не би можел да издвојам само еден. Сите беа уникатни на свој начин, но и сите си ја завршија работата на највисоко ниво.

За 5 години сакам да бидам: Senior QA Automation Tester

Хоби: Теретана и патување

Омилена книга: How to win friends and influence people – Dale Carnegie

Омилен цитат:One’s reality might be another’s illusion.“

 

Уписите за следната група на Академијата за Software testing се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.