Запознај ја Симона Анастасоски – Dream Team студент на Академијата за Software Testing за месец јануари 2023.

 

Име и презиме: Симона Анастасоски

По професија: Дипломиран политолог

Академија: Академија за Software Testing

Зошто баш оваа област: Бидејќи сакам да истражувам.

Што те мотивира постојано да учиш: Дали повеќе би сакале да бидете личноста која зборува или личноста која ги прави сите работи за кои луѓето зборуваат?

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: MySQL, Data Query Language.

Омилен модул и зошто: SQL

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Катерина Крстовска

За 5 години сакам да бидам: Senior QA

Хоби: Слушање музика и гледање филмови.

Омилена книга: Inferno

Омилен цитат:A ship is safe in harbor, but that’s not what ships are built for.“

 

Уписите за следната група на Академијата за Software Testing се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!