Запознај ја Милка Пауновска – студент на нашата Академија за Project & Product Management, која реши оваа есен да го надгради своето знаење во областа на проектен и продукт менаџмент.

 

Студент: Милка Пауновска

Академија: Академија за Project & Product менаџмент

Професија: Економски факултет, насока Менаџмент

Од првиот час на Академијата ја паметам: Маријана со нејзината најава дека ќе направиме супер дружба каде ќе ги продлабочиме знаењеата во насока на проектен и продукт менаџмент.

Се решив да ја искористам есенва продуктивно и да научам: Повеќе за ново-применетите методологии кои се употребуваат во сите сфери на денешницата, односно во компаниите кои сакаат да држат тек со сите новитети кои се осознаваат.

Ја одбрав оваа област бидејќи: Сакам да го надградам знаењето кое веќе го имам во насока на проектите и нивната примена во секојдневниот живот.

Со нетрпение чекам да започнат часовите за: Апликативност на проектите и продуктите, како и сами да учествуваме во нивното изготвување и спроведување.

После предавањата секогаш: Си давам време да ми легне знаењето кое ни е пренесено од инструкторите и колегите на Академијата.

Пред да се запишам, најмногу ме „плашеше“: Дали ќе имам време да постигнам се со учење, обработка на материјалите и приватните обврски.

Како иден професионалец во оваа сфера очекувам: Да се пронајдам, односно да дознаам што точно би ми одговарало, дали повеќе проект или продукт менаџмент.

Оваа област за мене значи: Ново искуство со секојдневни предизвици бидејќи учиме нови работи секојдневно.

Во слободно време: Пробувам да издвојам време за да можам да пронајдам повеќе материјали за читање, со цел подобро разбирање на самиот материјал.

Сакам да читам: Инспиративни мисли и сликовници на детето.

Сакам да гледам: Серии и документарци на Investigation Discovery.

Омилен цитат: “To be or not to be!“

 

Уписите за следната група на Академијата за Project & Product Management се во тек! 

Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!