Brainster е партнер на ‘Laika, Meet the future’ е серијалот од бесплатни настани за технологија. Во Македонија има исклучителни IT кадри, а оваа иницијатива е започната за да го зацврсти целиот екосистем. Настанот ги собира експертите, професионалците и инженерите на едно место, за споделувањето и учењето во IT заедницата да стане редовен ритуал.

Настанот ќе се повторува секој месец, обработувајќи различни теми за технологија. ‘Laika, Meet the future’ е во организација на Laika – платформа за поврзување на компании и професионалци кои се занимаваат со технологија.

На 2ри јули четири експерти (Светлана Кордумова P.hD, Христијан Ѓорески P.hD, Душко Тодевски и Андреј Наумовски) ќе зборуваат за ‘Artificial Intelligence & Machine Learning’, а 3ти јули Alina Gratschner од Германија ќе зборува за ‘The Future of Work and Innovation’. И двата дена ќе се одвиваат во просториите на Brainster во Дебар Маало.

 

 

Отворен повик за сите Програмери, Професори, Data Scientists и други професионалци кои се занимаваат со технологија: Ако сакаш да се приклучиш на оваа ‘sharing is caring’ иницијатива и да вратиш знаење назад во заедницата, ова е шансата. Пријави се да учествуваш на ‘Laika, meet the future’ како спикер, тутор или ментор на овој линк.

Без разлика дали имаш големо откритие кое сакаш да го споделиш со светот, shortcut за решавање на чест инженерски проблем или студија на случај што ќе ја изненади публиката, ‘Laika, Meet the Future’ е отворена платформа за професионалци кои сакаат да направат позитивен импакт.

Имаш тема која сакаш да ни ја предложиш? Обрати се во секое време на [email protected]

Повик за компании: Ако имате сериозна експертиза во рамки на вашата компанија, добри процеси или генијални продукти, поканети сте да го споделите знаењето со заедницата.

Можете да бидете домаќини на ‘Laika Meet The Future’ за заедницата да учи од вас или пак да ги испратите вашите најдобри инженери да ве претставуваат.

Мисијата е да направиме силен IT екосистем а ‘Laika Meet The Future’ е во потрага по компании кои вреди да се слушнат.

Пријавете се тука за можност да се вклучите.