Откриј која професија одговара на твојот карактер

Дали некогаш сте се запрашале кој тип на професија најмногу одговара на вашиот карактер? Не мора да значи дека доколку имате квалификации, знаење или интерес за некоја област, дека токму таква професија ќе одговара и на вашата личност.

Графички дизајнер, маркетер, специјалист за продажба или програмер.. покрај знаење и искуство во овие области, потребно е да имате и одреден ментален склоп кој ќе одговара на конкретната работна позиција.

Доколку вакви мисли ви прелетале низ глава, можеби овој инфографик, креиран од тимот на Business Insider, ќе ви помогне подобро да разберете кој тип на професија најмногу одговара на вашата личност.

Иако оваа листа не е дефинитивна и личните параметри не се исти во секое време, информациите кои ќе ги добиете од овој инфографик може да ви послужат како насока за подобро да се разберете самите себе.
И нормално да видите кој тип на личности гравитираат кон кои работни позиции.

професија, работа, ка

Дали вашата работна професија се совпаѓа со вашиот карактер според овие информации?

Related Stories For You

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.