Ива Дујак од Skopje Casual и од Brand Union ја одбравме како најдобриот инструктор за Курсот за Блогирање во Brainster. Покрај тоа што е блогерка веќе неколку години, работи како маркетер (огромното искуство + Доктор на науки!) и е прав виртуоз кога станува збор за креирање онлајн визибилност и присуство.  Едвај чекаме да Ве претвори во следните superstars блогери!

1.Која е твојата професија и со што се занимаваш поконкретно?

Digital Operations Manager – се занимавам со маркетинг, особено дигитален : )

2.Како ти учиш нови работи и нови вештини?

Од луѓето околу мене, интернет, книги.

3.Кој е најефективниот начин за стекнување на нови вештини за напредок во кариерата?

Мислам дека не постои единствена формула, првично бидејќи секој има свои методи за учење па не може да се одреди еден универзален, а воедно и бидејќи различни работи бараат различен начин на совладување. Во основа, сметам дека се најважни личната мотивација и упорноста, со овие две работи, учењето е лесно : )

4.Раскажи ни за најдобрата кампања на која си работела до сега.

Ќе оставам да раскаже главниот лик од кампањата: https://www.youtube.com/watch?v=MdESjWkVso4

5. Кои карактеристики мора да ги поседуваат оние кои сакаат успешно да го завршат курсот?

Истите две од прашање бр. 3 : ) Силна желба за учење и постојаност дури и кога има пречки на патот : )

6. Број 1 совет за успешна кариера?: )

Собери многу храброст, упорност и добри луѓе околу себе и не запирај : )

Iva Dujak

 

 

 

Овој текст е објавен во категоријата Интервјуа и ги содржи следните клучни зборови: Brainster. brainster kariera, kariera. kursevi, вработување, кариера, компанија, нова кариера, платформа, програмирање, работа, стартап, технологија, книги за дизајнери, книги за програмери. книги за бизнис. книги за маркетинг, knigi za dizajn, knigi za marketing, knigi za programiranje, knigi za biznis, kurs za microsoft excel, kurs za illustrator. kurs za photoshop. kurs za pr, kurs za onlajn marketing, obuka. akademija za programiranje, akademija za kodiranje. akademija za marketing, obuka za marketing. obuka za facebook, обука за маркетинг, курс за ексел, курс за блогирање

Related Stories For You

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.