Профил на инструктор – Никола Кусибојоски

Think twice, code once!

Име и презиме: Никола Кусибојовски

По професија: Софтверски инженер ( работам како fullstack developer)

Предмет: Јаваскрипт

Академија: Fullstack Academy (Coding) 

Академија на која би се запишал: Data Science Academy

Омилен колега: Иван 

Од моето предавање памтам: – “… а ти ќе ни предаваш? јас мислев од другата група си. xD”

Најмногу ги сакам студентите кои: сами се трудат да дојдат до сопствено решение, а ако не успеат да најдат, не се срамат да прашаат.

Омилен дел од наставата: Делот кога се што сме зборувале на час го преточуваме во код. Т.Е – кодирање на практични примери.

Пред час: Сакам да сум сам 15тина минути како би се сконцентрирал на предавањето.

После час: Опуштено гледање спорт.

Бесплатен совет: Пишувањето код е лесно. Изнаоѓањето на решение за даден програмерски проблем е тешко. Затоа секој пат, пред да се впуштите во пишување на код имајте лист хартија и пенкало како би успеале да го раздробите проблемот на повеќе мали и едноставни за решавање проблеми.

Ако сакаш да учиш од Никола, резервирај си место на Академијата тука! 

Related Stories For You

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.