Запознајте ја Катерина Митевска – Dream Team студент на нашата Академија за Човечки Ресурси за месец август 2022.

 

Име и презиме: Катерина Митевска

По професија: Правник

Академија: Академија за Човечки Ресурси

Зошто баш човечки ресурси: Затоа што е интернационална професија и насочена кон иднината.

Што те мотивира постојано да учиш: Достапноста на материјалите,  организираните лекции и инспиративните предавачи.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Не можам да издвојам една. Научив многу нови работи.

Омилен модул и зошто: Имам досега 2 омилени. Прв е модулот за „Регрутација“ затоа што сакам да пребарувам и правам детални анализи. Втор омилен е „Мотивација“, затоа што се поврзува со психолошките  карактери на луѓето.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Лилјана Секуловска – for being bossy without being bossy.

За 5 години сакам да бидам: Успешен професионалец кој го спојува правото и човечките ресурси.

Хоби: Прошетки со миленикот, странски јазици, здрав живот.

Омилена книга: Стара, но сепак омилена: Џек Лондон – Повик на дивината.

Омилен цитат: “Success is a peace of mind which is a direct result of self-satisfaction in knowing you made the effort to become the best of which you are capable.“

 

Уписите за следната група на Академијата за Човечки Ресурси се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!