Моето Brainster искуство - Емилија Накова | Brainster

Моето Brainster искуство – Емилија Накова

Запознајте ја Емилија Накова – студент на Академијата за Човечки Ресурси. Таа е медицинска сестра која со голем ентузијазам се реши да научи повеќе за менаџментот на човечки ресурси.

 

Студент: Емилија Накова

Академија: Академија за Човечки Ресурси

Професија: Медицинска сестра

Од првиот час на Академијата паметам: Дека се приклучив прва и ми беше малку страв бидејќи мислев дека нема да се снајдам. Но, за 5 минути се опуштив.

Се решив да го искористам летото продуктивно и да научам: Повеќе за менаџментот на човечки ресурси. Има толку многу сложеност во целата професија што навистина ја прави интересна.

Ја одбрав оваа област бидејќи: Сум емпатична личност, која сака да ги мотивира луѓето, а воедно и да им помага. Тоа ми предизвикува чувство на радост.

Со нетрпение чекам да започнат часовите за: Искрено, со нетрпение ги чекам сите следни модули. Заинтересирана сум за секој сегмент што ни стои во распоред. Уживам во процесот и откривањето на сложеноста на менаџментот на човечките ресурси.

После предавањата секогаш: Ги анализирам предавањата, она што сум го запамтила и научила.

Пред да се запишам, најмногу „ме плашеше“: Дали ќе се снајдам, со оглед на годините и тоа што сум од област на медицината, немајќи допирна точка со менаџмент.

Како иден професионалец во оваа сфера очекувам: Да им помогнам на многу луѓе да бидат среќни, а воедно да го пронајдат својот пат до работата и компанијата која ќе ги исполнува.

Оваа област за мене значи: Шанса за промена на мојот живот.

Во слободно време: Сакам да пешачам, планинарам, готвам, читам, слушам музика, гејмам итн.

Сакам да читам: Модерна психологија, книги за личен развој и трилери.

Сакам да гледам: Зависи од расположение. Аниме, серии, документарци, емисии за готвење итн.

Омилен цитат: There is no such thing as perfect in this world. That may sound cliché, but it’s the truth. The average person admires perfection and seeks to obtain it but, what’s the point of achieving perfection? If something is perfect, then there is nothing left. There is no room for imagination. No place left for a person to gain additional knowledge or abilities.

 

Уписите за следната група на Академијата за Човечки Ресурси се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!