Запознајте ја Сандра Ѓоргиевска – Dream Team студент на Академијата за графички дизајн за месец јули 2022.

 

Име и презиме: Сандра Ѓоргиевска

По професија: Машински инженер

Академија: Академија за Графички дизајн

Зошто баш графички дизајн: Поради креативноста и слободата на говор.

Што те мотивира постојано да учиш: Висока амбиција и желба за успех.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Кажи сѐ што имаш на памет во даден момент, добра идеја не се мисли со денови, таа само се надградува. Со добар тим пола работа е завршена.

Омилен модул и зошто: Дизајн студио. Со самата поделба во тимови открив нов дел од себе, се отворија нови правци, нова димензија на Академијата.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Бане

За 5 години сакам да бидам: Лева рака на Бане

Хоби: Планинарење, читање книги, пеење…

Омилена книга: Другиот брег на Босфорот

Омилен цитат: Секое дете е уметник. Проблемот е како да остане уметник кога ќе порасне. Never give up!

 

Уписите за следната група на Академијата за графички дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!