Рената Петковска – Dream Team студент на Академијата за графички дизајн

Запознајте ја Рената Петковска – Dream Team студент на Академијата за графички дизајн за месец јануари 2022.

 

Име и презиме: Рената Петковска

Академија: Академија за графички дизајн

Зошто баш графички дизајн: Сакам visual arts и обожавам да цртам. Би сакала да научам како моите идеи да ги претворам во реалност.

Што те мотивира постојано да учиш: Забавната атмосфера на часовите и хармоничната интеракција со инструкторите, дефинитивно ме поттикнуваат да учам постојано.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Програмата Илустратор. Можностите се неограничени и ѝ дава потполна слобода на мојата фантазија и креативност.

Омилен модул и зошто: Омилен модул ми е Векторска графика затоа што за кратко време научив многу и стекнатото знаење можев веднаш да го имплементирам во програмата Илустратор. Беше многу забавен процес за мене.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Презадоволна сум од сите инструктори на Академијата и е многу тешко да се издвои еден! Но, кога веќе морам да изберам, инструкторот Иван Дургутовски ми остави најголем впечаток со неговата смисла за хумор.

За 5 години сакам да бидам: Графички дизајнер.

Хоби: Фотографија, цртање, патување, гледање филмови/аниме.

Омилена книга: The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle by Stuart Turton

Омилен цитат: „Whoever is happy will make others happy too.” – Anne Frank

 

Уписите за следната група на Академијата за графички дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!