Иван Татарчев Дургутовски е инструктор и програмски координатор на Академијата за графички дизајн. Визуелен уметник, графички дизајнер и фотограф. Неговото професионално портфолио вклучува многубројни изложи и многубројни меѓународни награди. 

На нашата Академија, Иван ги предава модулите: историја на дизајн и методологија на дизајн. Сака да патува и да биде тотален странец, сака да готви па, кујната му е канцеларија. Она по кое ние искрено го сакаме е неговата храброст, искреност и доза на сатира.

 

Запознајте го Иван – инструктор на нашата Академија за графички дизајн

 

Име и презиме: Иван Татарчев Дургутовски

Академија: Академија за графички дизајн

Модул: Историја на дизајн и методологија на дизајн

Професија: Дизајнер

Искуство: 13 години

Зошто баш графички дизајн: Затоа што нѐ дефинира

Хоби: Откривање (ископување) нова музика

Омилена книга: Преобразба – Франц Кафка

Омилен цитат: „One must write poetry in such  as way that if one threw the poem in a window, the pane would break.“

Оценка од студенти: 4.96

 

Уписите за следната група на Академијата за графички дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето на време!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!