Запознајте го Иван Гочев – инструктор на нашата Академија за Data Science. Тој е магистер по електротехника и информациски технологии, кој веќе 5 години работи во областа на објаснета вештачка интелигенција (Explainable AI) во склоп на системи базирани на знаење. Неговото работно искуство се состои од 2 години како помлад асистент и истражувач на ФЕИТ при Институтот за автоматика и системско инженерство, како и 3 години во Siemens AG при Институтот за семантичко моделирање и расудување. 

 

Запознајте го Иван – инструктор на нашата Академија за Data Science

 

Име и презиме: Иван Гочев

Академија: Академија за Data Science

Модул: Python

Професија: Истражувач

Искуство: 5 години

Зошто баш Data Science: Вештачката интелигенција и Data Science се две полиња кои се развиваат премногу брзо и приложуваат огромен број на интересни предизвици во различни полиња: индустрија, медицина, фармација, итн. Решавањето на тие предизвици носи многу бенефиции за човекот и можат многу да го олеснат разбирањето на системи базирани на вештачка интелигенција и работата со таквите системи. Токму поради тоа сум заинтересиран и мотивиран да истражувам и работам во овие области.

Хоби: Видео игри

Омилена книга: Математички Ген – Кит Девлин 

Оценка од студенти: 4.9

 

Уписите за следната група на Академијата за Data Science се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!