Елена Стојановска – Dream Team студент на Академијата за Data Science

Запознајте ја Елена Стојановска – Dream Team студент на Академијата за Data Science за месец јануари 2022.

 

Име и презиме: Елена Стојановска

По професија: Textiles & Materials Engineer

Академија: Академија за Data Science

Зошто баш оваа област: materials->strange behaviour or need for new high performance material=>why? or how? science->experiments->a lot of mixed data=> theories + data anysis

Што те мотивира постојано да учиш: Секогаш ми фали по некое големо делче од мозаикот.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Најкомплицираните операции/алгоритми се една линија код.  🙂 

Омилен модул и зошто: Machine Learning – combines everything learned before.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Марјан Пушев

За 5 години сакам да бидам: To be able to connect all different disciplines I have learned.

Хоби: Пешачење.

Омилена книга: Tешко да се истакне само една.

 

Уписите за следната група на Академијата за Data Science се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!

Related Stories For You