Златко Гурмешев – Dream Team студент на Академијата за Full-Stack програмирање

Запознај го Златко Гурмешев – Dream Team студент на Академијата за Full-Stack програмирање за месец мај 2023.

 

Име и презиме: Златко Гурмешев

По професија: Техничар

Академија: Академија за Full-Stack програмирање

Зошто баш оваа област: Отсекогаш сум сакал да знам за тоа како работат во позадина програмите кои ги користиме и што сè треба да се направи за тоа да работи беспрекорно.

Што те мотивира постојано да учиш: Крајната цел – Full-stack developer.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Кога би морал нешто да одвојам тоа би биле PHP конекции со дата бази.

Омилен модул и зошто: JavaScript – затоа што е јадрото на сите движења коишто би сакал да ги научам.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Тешко е да се издвои еден од толку добри професори, но најдобро успеа да ми пренесе знаење Александра Настова и секогаш е достапна за какви било прашања кои ги имам.

За 5 години сакам да бидам: Freelancer со лаптоп во природа.

Хоби: Chess.com

Омилена книга: „Диво месо“ од Горан Стефановски.

Омилен цитат: „…затоа не прашувај за кого бијат камбаните, тие бијат за тебе.“

 

Уписите за следната група на Академијата за Full-Stack програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!