Запознајте ја Атанасија Ѓоргиевски – Dream Team студент на Академијата за Full-Stack програмирање за месец јули 2022.

 

Име и презиме: Атанасија Ѓоргиевски

По професија: Студент на Академија за Full-Stack програмирање

Академија: Академија за Full-Stack програмирање

Зошто баш Full-Stack: Можам да кажам дека уникатната предност на оваа област е тоа што комбинира два неопходни делови од компјутерското програмирање во еден вработен. Поседувањето вештини во двете области овозможува поширок спектар на можности и право на слободен избор во понатамошната професија.

Што те мотивира постојано да учиш: Мојата мотивација се состои во тоа што сакам да извлечам максимум од Академијата и инструкторите, бидејќи тоа се луѓе од кои може многу да се научи, вистински професионалци во својата област. Сето тоа го постигнувам поставувајќи си високи таргети и тестирајќи се самата себеси – „Дали можам да го достигнам врвот?“

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Искрено, во текот на Академијата сè што имам научено ми беше интересно, но ако мора да издвојам едно нешто тоа би било градење на REST API со Laravel.

Омилен модул и зошто: Најпрвин тоа беше PHP, но сега како мој омилен модул би можела да го издвојам Laravel. Бидејќи, без сомнение неговиот квалитет дава чувство на сигурност при работа, го заштедува времето од пишување на low-level PHP и претставува богат сет на функционалности.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Ивица Пешовски

За 5 години сакам да бидам: Со оглед на тоа дека сум запишана на Brainster Next College, мислам дека уште е рано да кажам каде би била за 5 години. Но, од оваа дистанца за 5 години се гледам како Senior Full-Stack Developer, по можност со сопствена компанија.

Хоби: Играње шах

Омилена книга: The Girl with the Dragon Tattoo by Stieg Larsson

Омилен цитат: „Work hard in silence. Let success be your noise.”