Запознај го Дарко Михаиловски – студент на нашата Академија за Full-Stack програмирање, кој се реши да ги надгради своите вештини и да научи нешто повеќе за програмирањето.

 

Име и презиме: Дарко Михаиловски

Академија: Академија за Full-Stack програмирање

Професија: Студент

Од првиот час на Академијата го паметам: Запознавањето со другите колеги и инструкторите.

Се решив да го искористам времето продуктивно и да научам: Отсекогаш ме интересирало како функционира интернетот, како да го искористам на најдобриот начин, да ја искористам мојата креативност и да создадам функционални веб страници.

Ја одбрав оваа област бидејќи: Оваа област ми дава голема мотивација за напредок и успех во кариерата, труд кој се цени, големи предизвици и соработка со колеги од истата област.

Со нетрпение чекам да започнат часовите за: PHP,  jQuery, Laravel и работата на реалните проекти.

После предавањата секогаш: Ги преслушувам предавањата доколку имам нејасни работи и работам за зададените задачи.

Пред да се запишам, најмногу ме плашеше: Како ќе успеам да го изменаџирам времето и колку време ќе ми треба да го научам новиот материјал.

Како иден професионалец во оваа сфера очекувам: Соочување со големи предизвици, постојано учење на нови програмски јазици, надградување и голем успех!

Оваа област за мене значи: Надградување, напредок и успешна кариера.

Во слободно време: Дружба со пријателите и да играм видео игри.

Сакам да читам: Психологија и филозофија.

Сакам да гледам: Креативни видеа од креирање на мали кодови за алатки кои се користат во секоја веб страна со CSS.

Омилен цитат: I never dreamed about success, I worked for it.“

 

Доколку сакаш да си дел од Coding заедницата и заедно со нас да градиш нови успешни приказни, дознај повеќе за Академијата за Full-Stack програмирање.

На Академијата за Full-Stack програмирање учиме преку работа на реални проекти за реални клиенти под менторство на докажани и искусни инструктори.

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!