Запознајте го Aлександар Ристески – Dream Team студент на Академијата за Front-End програмирање за месец мај 2022.

 

Име и презиме: Aлександар Ристески

По професија: Магистар по менаџмент и финансии

Академија: Академија за Front-End програмирање

Зошто баш Front-End програмирање: Бидејќи е динамична област и постојано се учат нови работи.

Што те мотивира постојано да учиш: Мојата мотивација произлегува од желбата да бидам подобра верзија од себеси.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Начинот на кој да размислувам и пристапувам на одредени проблеми. Не само во програмирањето, туку и во секојдневниот живот.

Омилен модул и зошто: Јаваскрипт, затоа што е основата за понатамошното напредување.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Сите инструктури се супер, а најголем впечаток ми остави Ристе со своето искуство и професионалност.

За 5 години сакам да бидам: 10 пати подобра верзија од тоа што сум денес.

Хоби: Шах

Омилена книга: Освојувачот

 

Уписите за следната група на Академијата за Front-End програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!