Запознајте го Андријан Тасевски – Dream Team студент на Академијата за Front-End програмирање за месец јули 2022.

 

Име и презиме: Андријан Тасевски

По професија: Дипломиран англист

Академија: Академија за Front-end програмирање

Зошто баш Front-End: Ја избрав оваа област затоа што би сакал да градам едноставни и креативни решенија преку технологија со цел да им ги олеснам секојдневните проблеми на луѓето.

Што те мотивира постојано да учиш: Мотивиран сум да учам постојано за да можам да решавам комплексни проблеми и да можам да градам веб страни и апликации. Исто така, инструкторите и другите ученици од Академијата ме мотивираат да учам со нивните решенија и размислувања.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Најинтересна работа што сум ја научил досега на Академијата се array methods во JavaScript затоа што можам да манипулирам со сложени структури на податоци на многу лесен начин.

Омилен модул и зошто: Омилен модул ми е JavaScript затоа што за првпат се соочив со програмски јазик и секојдневно ме учи да размислувам поинаку.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Ристе Самарџиев

За 5 години сакам да бидам: Full stack web developer

Хоби: Формула 1 и web development.

Омилена книга: The Vanishing Half од Brit Bennett

Омилен цитат: „No other word will do. For that’s what it was. Gravy.”

 

Уписите за следната група на Академијата за Front-End програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!