Билјана Каеска – Dream Team студент на Академијата за Front-Еnd програмирање

Запознајте ја Билјана Каеска – Dream Team студент на Академијата за Front-End програмирање за месец февруари 2022.

 

Име и презиме: Билјана Каеска

По професија: Бивша стјуардеса 🙂 

Академија: Академија за Front-End програмирање

Зошто баш Front-End програмирање: Затоа што сакам да работам на кориснички интерфејс.

Што те мотивира постојано да учиш: Можноста за нова кариера и растење во истата.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Изработката на веб-страници. 

Омилен модул и зошто: CSS, бидејќи им дава живот на статичните веб-страници.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Ристе! Бидејќи останува дополнително со нас за да ни ги одговори сите прашања.

За 5 години сакам да бидам: Сениор девелопер.

Хоби: Пешачење и читање книги.

Омилена книга: “Beyond possible” – Nimsdai Purja

Омилен цитат: “Your goals don’t care how you feel”.

 

Уписите за следната група на Академијата за Front-End програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!

Аплицирањето за ваучер заврши!