U(X) Files e серијал на текстови каде што дознаваме повеќе за студентите на Академијата за UX/UI дизајн. Во првиот ваков текст, ја имаме Теа Мисевска.

Студент: Теа Мисевска

Статус: “What am I doing what am I doing oh that’s right I’m doing me” caption на нечиј Инстаграм пост, ама не се сеќавам кој.

Родена на… 3ти декември 1999.

По професија… сè уште неодредена .

Кога бев мала сакав да бидам… човекот што ги лепи цените на производите. ?

Од првиот час памтам… дека ми се блокира Фотошоп, што го суеверно сфатив како лош знак, ама сè е супер сега.

Едвај чекам да започнат часовите по… Storytelling преку дизајн, посебно часовите во кои ќе учиме како се пичира продукт (пошто сум антиталент за тоа).

Зошто UX дизајн… Зoшто методологијата во UX дизајн ме потсеќа на таа во моjот омилен предмет антропологија (многу background research и емпатичен пристап кон problem-solving).

После час секогаш… цртам.

Пред да се запишам ме плашеше… Front end програмирање маaaлку.

Како UX дизајнер ќе… се фокусирам на дизајнирање на поинклузивни виртуелни простори. 

[Добар] UX дизајн за мене… значи less techno-anxiety. ?

Сакам да гледам… било што од продукција на Studio Ghibli. 

Сакам да читам…  етнографии.

Сакам да знам… на што се треба да се внимава за време на UX дизајн процесот за прoдуктот да е исто толку user-friendly и за луѓе со попречености.

Уписите за новите групи на Академијата за UX/UI дизајн се во тек. Дознај повеќе ТУКА.

Related Stories For You

Аплицирањето за ваучер заврши!