Студент: Елена Фиданска

Роденa на… 14 јуни 1985 (заедно со Цеца и Трамп)

Статус…Your identity is your most valuable possession. Protect it.“ – Elastigirl од The Incredibles.

По професија… фотограф.

Живеам во… Амстердам.

Кога бев мала сакав да бидам… Стојан Андов, па наставничка, после архитект, па информатичар, па комуниколог…

Од првиот час на Академијата за UX/UI дизајн памтам… artboards. 

Едвај чекам да започнат часовите… по визуелен дизајн.

Одбрав UX дизајн… за да помогнам да се дигитализира „свртив два-три броја, средено е, ќе ја биде работата… не се грижи, ќе си дајш по едно”.

После час секогаш… ми се јавува мајка ми.

Пред да се запишам, ме плашеше… online учењето и мојата дисциплина маркетер.

Како UX дизајнер… конечно ќе си го средам и моето портфолио. 

UX дизајнoт за мене… секогаш ќе биде тенденција кон минимализам и чистота.

Сакам да гледам… вести на телевизија.

Сакам да читам… за животот на пропаднатите холивудски ѕвезди.

Сакам да знам… сè.

Уписите за новите групи на Академијата за UX/UI дизајн се во тек. Дознај повеќе ТУКА.

Related Stories For You

Аплицирањето за ваучер заврши!