Студент: Драган Димитров

Роден на… 20 април 1996.

Статус…Don’t aspire to make a living, aspire to make a difference“ – Denzel Washington.

По професија… Вработен во печатница на подготовка за печат. Инаку уште неколку испити па да дипломирам на Факултетот за Информатика.

Живеам во… Кочани.

Кога бев мал сакав да бидам… Формула 1 возач 😀 

Од првиот час на Академијата за UX/UI дизајн памтам… колку било тешко да кажеш нешто за себе, прв во група од 20 луѓе. 

Едвај чекам да започнат часовите… со првиот реален проект, за да видам колку сум научил.

Одбрав UX дизајн… затоа што за да го погодиш добитниот дигитален продукт и двете страни (клиентот и корисникот) да бидат задоволни, мора да поседуваш вештини како познавање на психологија и филозофија, но и познавања од графички дизајн за да направиш еден убав user interface. 

После час секогаш… гуглам за предадениот материјал и собирам корисни информации.

Пред да се запишам, ме плашеше… дали ќе успеам да се снајдам добро, бидејќи сепак е нешто ново.

Како UX дизајнер… ќе го изградам своето портфолио и би сакал знаењето добиено на Академијата да го применам и во сегашната работа.

UX дизајнoт за мене… секогаш мора да биде simple and clean.

Сакам да гледам… Peaky Blinder’s.

Сакам да читам… case studies.

Сакам да знам… да правам 3D анимации и Adobe Premiere видеа.

 

Уписите за новите групи на Академијата за UX/UI дизајн се во тек. Дознај повеќе ТУКА.

Related Stories For You

Аплицирањето за ваучер заврши!