Запознајте го Мартин Деспотоски – Dream Team студент на Академијата за UX/UI дизајн за месец јули 2022.

 

Име и презиме: Мартин Деспотоски

По професија: Брокер за недвижнини

Академија: Академија за UX/UI дизајн

Зошто баш UX/UI: Бидејќи е спој на визуелно, мисловно и креативно изразување, а воедно и големата слобода која произлегува од истото.

Што те мотивира постојано да учиш: Желбата да го покажам најдоброто од себе, постојаното надградување на целите кои сакам да ги постигнам, како и challenge со креативноста која ја носи работата.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Креирање „User persona” и алатката Фигма.

Омилен модул и зошто: Засега модулот „Алатки”, бидејќи со изучувањето на овој модул веќе можам да креирам дизајни. UI делот во целост беше главниот „виновник” што ме привлече на Академијата. Следен модул ни е „Дизајн” што исто така со нетрпение го очекувам.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Би можел да издвојам омилен модул, но не и инструктор. Досега, со секој од нив имав одлична комуникација и ми овозможија да го совладам потребниот материјал.

За 5 години сакам да бидам: Успешен UX/UI дизајнер.

Хоби: Фотографија, Гејминг

Омилена книга: The Moscow Vector – Robert Ludlum

Омилен цитат: „Not all those who wander are lost.”

 

Уписите за следната група на Академијата за UX/UI дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!