Александар Стојковски – Dream Team студент на Академијата за UX/UI дизајн

Запознајте го Александар Стојковски – Dream Team студент на Академијата за UX/UI дизајн за месец февруари 2022.

 

Име и презиме: Александар Стојковски

По професија: Business Development, Sales

Академија: Академија за UX/UI дизајн

Зошто баш UX/UI дизајн: Љубопитноста за различните гранки на IT индустријата и учење на основите во повеќе области од програмирање до анализирање на податоци, како и интересот за психологијата и функционирањето на човекот, ме насочија кон професијата UX/UI дизајн.

Што те мотивира постојано да учиш: Константните глобални промени, прогресивното растење и развивање на IT индустријата, како и потребата за личен напредок.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Дизајнот да диши и суштината на темелното истражување.

Омилен модул и зошто: Design и Storytelling with design, затоа што ова се модулите кога првпат се запознав со вистинското значење на UX/UI дизајн и дополнително ме мотивираа да навлегувам подлабоко во оваа професија.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Барбара. Затоа што Барбара беше инструкторка на првите модули, ни даде прекрасен прв впечаток за Академијата и за неа лично, како и беспрекорниот начин на пренесување на знаењето со создавање на позитивна атмосфера и интеракција на високо ниво.

За 5 години сакам да бидам: Senior UX/UI Designer.

Хоби: Bodybuilding, фотографија, музика.

Омилена книга: “The Design of Everyday things” – Don Norman

Омилен цитат: “The process of the UX/UI design is very round, because there is no perfect solution , there is only solution that is good enough for constant upgrade”.

 

Уписите за следната група на Академијата за UX/UI дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!

Related Stories For You

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.