Запознајте ја Дорис Старчева Јованова – Dream Team студент на Академијата за Software Testing за месец февруари 2022.

 

Име и презиме: Дорис Старчева Јованова

По професија: Физиотерапевт

Академија: Академија за Software Testing

Зошто баш Software Testing: Се пронаоѓам во правењето checklists, детали и секако, наоѓање грешки. Исто така, ми фати око оваа област затоа што нуди многу можности за напредување и учење нови работи секој ден. Човекот учи додека е жив!

Што те мотивира постојано да учиш: Самата професија.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Објектно-ориентирано програмирање во Јаvа. Дефинитивно поразлично од сé со што сум се сретнала досега.

Омилен модул и зошто: Мануелно тестирање – дефинитивно. Учење на самите техники и нивно аплицирање во test cases, наоѓање на багови, ми беше многу интересно, и многу забавно!

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Сите. Не можам да издвојам никој, затоа што сите се трудеа да ни го пренесат своето знаење на најдобар начин.

За 5 години сакам да бидам: Успешен тестер.

Хоби: Планинарење, читање книги, хорско пеење.

Омилена книга: Серијалите нa Harry Potter и Lord of The Rings.

Омилен цитат: “All we have to decide is what to do with the time that is given us.” ― J.R.R. Tolkien

 

Уписите за следната група на Академијата за Software Testing се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!