Запознај ја Тамара Диванисова – студент на нашата Академија за Software Testing, која се реши да направи кариерна трансформација и да научи сѐ што е потребно за тестирање на еден софтвер.

 

Студент: Тамара Диванисова

Академија: Академија за Software Testing

По професија сум: Преведувач

Од првиот час на Академијата паметам: Позитивна нервоза, „мирис“ на предизвици и многу нови лица.

Се решив да го искористам времето продуктивно и да научам: Повеќе за софтвер тестингот.

Ја одбрав оваа област бидејќи: Сум перфекционист и секогаш кога некоја апликација не ми работи како што треба се нервирам. 🙂 

Со нетрпение чекам да започнат часовите за: Автоматско тестирање и работата на реални проекти.

После предавањата секогаш: Си ги препрочитувам белешките и правам research на истите.

Пред да се запишам, најмногу ме плашеше: Како ќе се снајдам бидејќи немам предзнаења од областа.

Како иден професионалец во оваа сфера очекувам: Нови можности, постојано усовршување и се разбира предизвици.

Оваа област за мене значи: Можност за знаења од повеќе области.

Во слободно време: Читам, учам нови странски јазици и гледам филмови, серии или поткасти.

Сакам да читам: Класици

Сакам да гледам: Акциони филмови, travel влогови и поткасти со луѓе од IT сферата.

Омилен цитат: „Opportunities don’t happen, you create them.“

 

Уписите за следната група на Академијата за Software Testing се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.