Едита Мела е алумни студентка на Академијата за проектен и продукт менаџмент на Brainster. Повторно ја видовме на Brainster Job Fair, но сега од другата страна“, како основачка и извршна директорна на Sphise, една од нашите 50+ партнер-компании што присуствуваа на настанот. 

Успешната приказна на Мела, од студентка на Brainster до CEO на своја аусторсинг компанија, нѐ инспираше да ѝ поставиме прашања за нејзиниот кариерен развој и искуството на Академијата. Секако, ја прашавме и за впечатокот од саемот за вработување и како поминало запознавањето со новите генерации на студенти, на што таа одговори: Brainster очигледно направил одлична работа во опремувањето на своите студенти со релевантни вештини.

Новите вештини стекнати на Академијата, Мела, денес успешно ги применува како лидерка на своја компанија. Sphise нуди услуги на поврзување на компаниите со релевантен кадар користејќи база од глобална работна сила. Ширењето на контакти од бизнис светот е еден од клучните фактори за нејзината професија. Студирањето на Академијата за проектен и продукт менаџмент, како и дополнителните активности што ги организира Brainster во текот на студирањето ѝ помагаат во процесот на вмрежување.

Разговорот со Мела е инспиративен и мотивирачки. Таа несебично споделува практични совети за младите таленти, но и за оние студенти кои сакаат да направат креативна трансформација. 

Здраво Едита, дали можеш да ни споделиш рефлексии за твојот кариерен развој?

Мојата кариерa започна со силна основа во образованието. Се посветив на студии каде што се стекнав со основни знаења и вештини и ја поставив основата за моите професионални почетоци. На почетокот од мојата кариера имав различно улоги и тие беа клучни за формирање на мојата кариера. Овие позиции, без разлика дали беа почетнички или напредни, ми овозможија да стекнам практично искуство и увид во индустријата. 

Секоја улога, без разлика дали беше голема или мала, одигра значајна улога во градењето на моите вештини и продлабочување на разбирањето за тоа како функционира индустријата. Овие формативни искуства ме научија на важноста на напорната работа, прилагодливоста и континуираното подобрување.

Како Академијата за проект и продукт менаџмент на Бреинстер ти помогна во денешната улога како лидер и основач на Sphise?

Академијата за проектен и продукт менаџмент на Brainster беше клучна за мојот развој како лидер и основач на Sphise. Сеопфатната програма ми обезбеди напредни знаења во проектниот и продукт менаџментот, опремувајќи ме со вештини за ефикасно управување со комплексни проекти. Пристапот со практична работа и реални апликации на курсот ми помогнаа да ги усовршам моите стратешки размислувања и способности за решавање проблеми.

Дополнително, акцентот на Академијата на лидерство и тимска работа ме научи како да изградиме и управуваме со кохезивен тим, поттикнувајќи колаборативна и продуктивна работна средина. Можностите за вмрежување во Brainster ми дозволија да се поврзам со професионалци со слични размислувања и ментори кои ми обезбедија вредни насоки и поддршка.

Севкупно, обуката на академијата беше темел во обликувањето на мојот лидерски стил и овозможувањето на успешниот раст и развој на Sphise.


Биди чекор пред останатите! Приклучи се на листата за чекање и ДОЗНАЈ ПРВ/А доколку се отворат места за упис.


Каков беше преминот од работење на фриленс проекти до лидер и основач на аутсоросинг компанија? Што беше клучно во оваа транзиција?

Преминот од фриленс до основање на аутсорсинг компанија беше предизвикувачки и наградувачки. Потребно беше да се смени начинот на размислување од работење самостојно во стратешко размислување за развој на бизнис и лидерство. Изградбата и управувањето со квалификуван тим беше клучно, исто како и создавањето колаборативна средина и усогласување на сите со мисијата на компанијата.

Развојот на долгорочни односи со клиенти стана приоритет, што вклучува подлабоко разбирање на нивните деловни потреби и понуда на прилагодени решенија. Финансиското планирање стана посложено, барајќи буџетирање, предвидување и управување со готовинскиот тек. Формулирање на стратешка визија за раст и одржливост беше клучно, вклучувајќи истражување на пазарот и континуирана иновација за да останеме конкурентни.

Личниот развој играше значајна улога, бидејќи подобрувањето на лидерските вештини и учењето за управување со бизнисот беа витални за навигација низ предизвиците на водење компанија. Овој премин бараше прифаќање нови одговорности, континуирано учење и беше поддржан од посветен тим и јасна визија за иднината.

Можеш ли да ни кажеш повеќе за мотивациите зад твојата одлука да отвориш аутсорсинг компанија? Кои беа клучните фактори кои те доведоа до оваа одлука?

Одлуката да отворам аутсорсинг компанија произлезе од неколку клучни фактори кои се совпаѓаа со моите професионални искуства и визија за иднината. Прво и основно, препознав значителна побарувачка на пазарот за квалификувани глобални таленти и ефикасни аутсорсинг решенија. Многу компании, особено во технолошката индустрија, се соочуваа со потешкотии во наоѓање на вистинските таленти за задоволување на нивните потреби.

Друг клучен момент беше желбата да создадам компаниска култура заснована на креативност, соработка и заемно почитување. Сакав да изградам бизнис кој не само што ќе ги поврзе компаниите со врвни таленти, туку и ќе обезбеди поддржувачка и овластувачка средина за вработените.

Од моето сопствено искуство во различни компании, често го наоѓав предизвикот да го најдам вистинската поддршка и средина потребна за напредување. Микроменаџментот често ги ограничуваше моите способности и креативност. Ова ме мотивираше да создадам компанија каде што младата генерација може да работи за водечки компании во САД додека ужива во флексибилна средина без микроменаџмент. Во Sphise, сè е изградено на доверба и соработка. Ние го цениме секој поединец за неговите уникатни вештини, разлики и придонеси кои ги донесуваат во нашата компанија. Нашата цел е да создадеме работно место каде што секој се чувствува ценет и овластен да го постигне своето најдобро.

Според тебе, со какви предизвици најмногу се соочуваат младите при започнување со своите кариери?

Младите професионалци кога започнуваат со своите кариери се соочуваат со мноштво предизвици. Прво и основно е прашањето на искуство. И покрај нивните академски достигнувања, тие често се чувствуваат дека им недостигаат реалните знаења кои ги бараат работодавците, оставајќи ги неподготвени да ги навигираат сложеностите на професионалниот свет. Овој јаз помеѓу теоријата и практиката може да биде застрашувачки, бидејќи тие се стремат да го премостат јазот помеѓу учењето во училница и барањата на работното место. 

Вмрежувањето претставува уште еден значителен предизвик. Изградбата на мрежа на професионални контакти е клучна за напредокот, но многумина се наоѓаат без врските потребни за да отворат врати за можности. Воспоставувањето значајни односи во индустријата е суштинско за пристапување до работни позиции, добивање препораки и добивање вредни увиди во кариерните патеки. И покрај овие пречки, навигацијата низ раните фази на нечиј кариерен пат може да биде период на раст и самоспознавање. 

Дали имаш совет за оние коишто сакаат да направат креативна трансформација во конкурентниот пазар?

Ако сакате да направите креативна трансформација на конкурентниот пазар, започнете со посветеност на континуирано учење за да останете ажурирани со најновите трендови и технологии. Мора да прифатите иновации и да поттикнете култура на креативност – има толку многу нови алатки кои можете да ги користите за да ја зголемите ефикасноста и да генерирате нови идеи. 

Вмрежувањето е уште еден елемент – никогаш не ја потценувајте неговата моќ – помага да добиете свежи перспективи и можности. Исто така, потребно е да спроведете темелно истражување на пазарот за да ги идентификувате празнините и да ги прилагодите вашите стратегии ефективно, за да развиете уникатен бренд кој резонира со вашата публика. 

Треба да бидете подготвени и да се адаптирате брзо, редовно да барате повратни информации и да ги ажурирате вашите идеи и стратегии соодветно за да ги усовршите и подобрите вашите решенија.

Sphise беше една од присутните партнер-компании на Brainster Job Fair. Како ти изгледаше настанот како алумни студентка на Бреинстер којашто сега нуди можности за новите таленти?

Како алумни студент на Brainster, присуството на Job Fair како претставник на Sphise.com беше неверојатно наградувачко искуство. Настанот беше добро организиран, полн со енергија и исполнет со талентирани индивидуи желни да започнат или напреднат во своите кариери.

Атмосферата на саемот беше живописна. Бев особено импресионирана од квалитетниот талент присутен на саемот. Brainster очигледно направил одлична работа во опремувањето на своите студенти со релевантни вештини. Беше инспиративно да се види толку многу мотивирани и способни индивидуи подготвени да остават свој белег во професионалниот свет. 

Учеството на Brainster Job Fair како студентка и сега како претставник кој нуди можности беше момент на затворање еден круг. Тоа го истакна значењето на заедницата и важноста на враќањето преку помагање на следната генерација на професионалци да го најдат својот пат.