Билјана Стевковски – Dream Team студент на Академијата за лидерство и менаџмент

Запознај ја Билјана Стевковски – Dream Team студент на Академијата за лидерство и менаџмент за месец ноември 2023.

 

Име и презиме: Билјана Стевковски

По професија: Senior logistics manager

Академија: Executive Academy for Leadership & Management

Зошто баш оваа област: За подобрување на моите лидерски и менаџерски вештини, кои ќе ми помогнат во моите аспирации на кариерниот пат.

Што те мотивира постојано да учиш: Во ова брзо време на промени, ако сакам да бидам успешна мора константно да се надградувам. Јас постојано го правам тоа и досега сè што ми се случило се само позитивни резултати и напредок во кариерата, што ми покажува дека тоа е можно единствено преку учење.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Self-Awareness: How to deepen your insight and see the blind spots that could be holding you back.

Омилен модул и зошто: Навистина ми е тешко да се одлучам кој е мојот омилен модул бидејќи секој модул има свои предизвици, од секој модул научив многу. Но, ако веќе треба да одберам, како најомилен би го издвоила модулот „Personal Leadership“ со прекрасниот предавач Даниел Богнер бидејќи со овој модул открив кој е мојот лидерски стил, користејќи рамки за позитивно стратешко лидерство и личен раст и развој.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Даниел Богнер

За 5 години сакам да бидам: Поуспешен лидер

Хоби: Трчање

Омилена книга: The Power of Positive Thinking

Омилен цитат: “Action is a great restorer and builder of confidence. Inaction is not only the result, but the cause, of fear. Perhaps the action you take will be successful; perhaps different action or adjustments will have to follow. But any action is better than no action at all.”

 

На Академијата за лидерство и менаџмент учиме преку работа на реални проекти за реални клиенти под менторство на докажани и искусни инструктори.

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!

*Новата Академија за лидерство и менаџмент (Executive Academy for Leadership & Management) на Brainster, која ќе обезбеди можност за практично усовршување и доквалификација на учесниците преку стекнување на најважни вештини во областа на лидерство и менаџмент во ИТ и бизнис-секторите, се развива во соработка со Швајцарската програма за зголемување на пазарната вработливост-ИМЕ.

Related Stories For You

Аплицирањето за ваучер заврши!